Kan man tage et kortere ophold i et kloster?

Fra klostrets side forventes der ikke noget efter opholdet. Men om du selv vil føle en forskel, kan kun du selv afgøre, skriver Søster Anna-Maria Kjellegaard Foto: Wikimedia Commons

Nogle klosterordener har gæstehuse tilknyttet klosteret, hvor gæster kan bo et stykke tid, svarer søster Anna-Maria Kjellegaard

Spørgsmål:

Kære kristendom.dk

Jeg er en ung pige, som i nogen tid har haft lyst til at tilbringe noget tid i et kloster. Er det noget, der er mulighed for?

I så fald, hvor kan jeg henvende mig, og hvad vil der blive forventet af mig efter opholdet?

Med venlig hilsen
Amanda

Svar:

Kære Amanda

Tak for dit spørgsmål.

www.katolsk.dk under 'bispedømmet' og videre til 'ordener' kan du finde en fortegnelse over alle de kvindelige ordener i Danmark.

LÆS OGSÅ: De fornemme frøkeners tidslomme

Nogle af dem har gæstehuse tilknyttet klosteret, hvor gæster kan bo et stykke tid. Om du tænker på at være helt inde bag murene i et kloster, ved jeg jo ikke.

Det sidste ville forudsætte, at både du og klostret inden da havde lidt gensidig kendskab til hinanden. Derfor vil et ophold i gæstehuset være første skridt.

Spørgsmålet om, hvad der forventes af dig efter et klosterophold, forstår jeg ikke helt. Fra klostrets side forventes der ikke noget; du er stadig et frit menneske som kan leve, som du vil.

LÆS OGSÅ: Kan man stadig blive nonne?

Men om du selv vil føle en forskel og en måske deraf ændret livsførelse, kan kun du selv afgøre.

Du ønskes alt godt.

Med venlig hilsen
Søster Anna-Maria Kjellegaard
Nonne og panelist på religion.dk