LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Synger man salmer i den reformerte kirke?

Ved siden af de landstypiske salmer synges der også såkaldte huguenotsalmer fra den Genfer Psalter, der er en gendigning af de 150 salmer fra Salmernes Bog i Det Gamle Testamente, fortæller Sabine Hofmeister, der er præst i den reformerte kirke i Fredericia. Foto: Iris

Ja, men det er rigtigt, at der fandtes en tid, da der ikke blev sunget salmer i den reformerte kirke, svarer præst Sabine Hofmeister

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Er det kun i den protestantiske kirke, man synger salmer? Synger man salmer i den reformerte kirke?

Venlig hilsen
Sanne

Svar:

Kære Sanne

Ja, man synger også salmer i den reformerte kirke.

Ved siden af de landstypiske salmer synges der også såkaldte huguenotsalmer fra den Genfer Psalter, der er en gendigtning af de 150 salmer fra Salmernes Bog i Det Gamle Testamente. En tradition, som går tilbage til reformatoren Johannes Calvin.

LÆS OGSÅ:
Den reformerte kirke

Men det er rigtigt, der fandtes en tid, da der ikke blev sunget salmer i den reformerte kirke. Det var i begyndelsen af reformationstiden. Reformatoren Huldreich Zwingli i Zürich i Schweiz misbilligede både sang og musik i kirken. I liturgien havde ordet forrang.

LÆS OGSÅ:
Ulrich Zwingli og den første schweiziske reformation

Og for øvrigt: Både den evangelisk-lutherske kirke (som folkekirken i Danmark hører til) og den evangelisk-reformerte kirke kaldes for protestantiske kirker. Et navn, der går tilbage til de evangeliske Stände i Tyskland, der protesterede på rigsdagen i Speyer 1529 imod beslutningen, at forbyde alle kirkelige reformer.

Venlig hilsen
Sabine Hofmeister
Præst i den reformerte kirke i Fredericia

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.