Er tatoveringer en synd mod Gud?

En tatovering er en permanent kropsudsmykning, og man må gøre sig nogle overvejelser om, hvorvidt den historie, tatoveringen fortæller, er en historie, man har lyst til at fortælle resten af livet, skriver Hanne Jul Jakobsen Foto: sxc.hu

Tatoveringer er ligesom alle andre former for dekoration et spørgsmål om smag og behag, og jeg tror, Gud er hævet over god og dårlig smag og elsker os som dem, vi nu engang er, svarer sognepræst Hanne Jul Jakobsen

Spørgsmål:

Jeg vil gerne have en tatovering, men jeg ved ikke, om det er forkert i forhold til Gud. Når jeg taler med andre kristne om det, er det deres opfattelse, at det er en synd mod kroppen som Guds skaberværk at "skamfere" den på denne måde.

Jeg har overvejet det i snart 7 år, så det er ikke en flygtig tanke. Min overvejelse bag det er, at jeg kun vil have en, der skal symbolisere mit forhold til Gud, og det faktum, at jeg har taget valget om at ville være kristen resten af mit liv.

Er det forkert mod skaberværket, når det bliver en hyldest til Gud om at ville tilhøre ham?

Venlig hilsen
Julia

Svar:

Kære Julia

Hvis du synes tatoveringer er flotte, og du har lyst til at udsmykke dig på den måde, så skal du da gøre det!

Tatoveringer er ligesom alle andre former for dekoration et spørgsmål om smag og behag, og det er som bekendt svært at blive enige om, hvad der er pænt og hvad der er grimt.

Vi mennesker kan blive uenige om, hvad der er god smag - men jeg tror Gud er hævet over god og dårlig smag og elsker os som dem, vi nu engang er - uanset om vi har tatoveringer, piercinger, farvet hår, er for tykke, for tynde, klæder os dårligt - eller bare kedeligt.

Du er meget bevidst om, at din tatovering vil sende et signal, og at du gerne vil signalere, at du er kristen. Og det er rigtigt, at vi med vores kropsudsmykning signalerer noget om, hvem vi er - eller i hvert fald gerne vil være.

En tatovering er en permanent kropsudsmykning, og man må gøre sig
nogle overvejelser om, hvorvidt den historie, tatoveringen fortæller, er en historie, man har lyst til at fortælle resten af livet, men principielt eller kristeligt kan jeg ikke se, at der skulle være forskel på at få lavet en tatovering og tage et smykke på.

Håber, du bliver glad for den!

Venlig hilsen
Hanne Jul Jakobsen
Sognepræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.