"Hatha-yoga er leg med ilden"

Vi var stort set lige begyndt med lovsangen, da en eksplosion af ild farer igennem ryggen på mig, fortæller en læser.

Man kan ikke udelukke, at man får kontakt med den dæmoniske verden, hvis man gennem hatha-yoga prøver at vække slangekraften, skriver katolsk præst Lars Messerschmidt

Spørgsmål:

Hej Lars Messerschmidt.

Jeg har hørt dig tale i Religionsrapporten vedrørende den konference, du var til, hvor en kvinde blev dårlig. Det lød ikke ret godt. Men jeg ved en del om kundalini. Lider selv af det efter en skæbnevanger aften i oktober sidste år.

Jeg har dyrket kundalini-yoga i ti år og havde godt fået at vide, at det var meget farligt. Men jeg tænkte ikke videre over det. Men den dag, det går i udbrud, er kun tre dage efter min 20-års fødselsdag.

Jeg var til et aglow-møde, en kristen organisation. Vi var stort set lige begyndt med lovsangen, da en eksplosion af ild farer igennem ryggen på mig. Det var som et vulkanudbrud, der gav mig så stærke smerter, at jeg måtte kravle hen ad gulvet for at komme ud. Jeg kunne ikke gå af smerte.

Jeg blev selvfølgelig bange. Det havde jeg aldrig været udsat for før, og der skal ellers meget til, før noget kan slå mig ud.

Jeg kontaktede min praktiserende læge, men han kunne ikke forklare, hvad det var. Jeg brød sammen, da jeg kom hjem, for hvis lægen ikke vidste, hvad det var, så viste jeg det slet ikke.

Men dagen efter om torsdagen snakkede jeg med en ven. Han sagde, du har haft det, som hedder kundalini awakening. Jeg brast sammen i gråd, for jeg kunne slet ikke fatte det her. Alle de advarsler på nettet havde jo faktisk vist, at det var rigtigt.

Så nu er jeg på gigtpiller, da det stadig forekommer. Men nu ved jeg, hvad det er. Du er velkommen til at spørge om noget, hvis du har spørgsmål angående kundalini.

Med venlig hilsen
Nicoline

(Spørgsmålet er forkortet, red.)

Svar:

Kære Nicoline.

Jeg har nu læst din beskrivelse af din oplevelse af "kundalini"-kraften et par gange.

Jeg bemærker, at det er en anden, der har stillet diagnosen, og ikke dig selv, selvom du har dyrket kundalini-yoga.

Jeg går ud fra, at du gennem dine yogaøvelser (Hatha-yoga) har satset på at vække "slangekraften", der "slumrer" ved ryggraden for neden. Denne slangekraft (kundalini) er en seksualkraft.

Jeg forstår, at udløsningen af denne kraft kom under et kristent bedemøde. Dette kunne pege på noget dæmonisk, hvilket forklarer, at du ikke "fejler" noget ifølge lægen.

Før jeg kan stille en nogenlunde sikker åndelig diagnose, må vi have en samtale. Hvis du er interesseret i en sådan, kan du kontakte mig.

Men i øvrigt kan jeg kun advare mod den form for yoga (og andre former?); man leger med ilden, og man kan ikke udelukke, at man får kontakt med den dæmoniske verden (Satan) ofte med alvorlige følger, der kræver en eller anden form for eksorcisme. Jeg kunne give flere eksempler.

Med venlig hilsen
Lars Messerschmidt
pt. konst. præst i Slagelse