LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Kan en gudmor-titel annulleres?

En gudmor bærer barnet til dåb, og hun kan derefter ikke slettes fra kirkebogen. Foto: Pixabay

Kan man stille noget op, når man ikke længere har kontakt til sit barns gudmor? Sognepræst Michael Lerche Nygaard svarer i kristendom.dks brevkasse

Spørgsmål om gudmor-titel:

Kan det lade sig gøre at "annullere" en gudmor-titel? Min datter blev døbt i 1999, og desværre er der ikke mere nogen som helst kontakt til hendes gudmor. Det betyder meget for os, at vores børn har en gudmor, de har et godt forhold til.

Med venlig hilsen
Jane

Svar fra sognepræst:

Kære Jane

I grundbogen Dansk Kirkeret fra 1976 står: "Den, der bærer et barn til dåb, anses for fadder og må derfor opfylde de almindelige betingelser, bl.a. aldersbetingelsen, for at kunne være fadder."

Faddere - og herunder også gudmødre og -fædre - må ikke slettes i kirkebogen, når oplysningerne er registreret.

Man kan undre sig over, at Folkekirkens nye dåbsforordning slet ikke behandler forholdet vedr. den person, som bærer barnet under dåben (gudmoder/gudfader). Men det kan jo ikke betyde andet, end at de hidtidige regler fortsat gælder.

Med venlig hilsen
Michael Lerche Nygaard
Sognepræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.