Spørg

Kan man vandre til Lourdes året rundt?

Men hele byen Lourdes er indrettet til pilgrimsfærd. Byen har flere hoteller end nogen anden fransk by, bortset for Paris, skriver Brian Patrick McGuire, der er professor i middelalderhistorie. På billedet ses helligdommene i Lourdes.

Kan man gå pilgrimsvandring til Lourdes på alle tider af året, eller er det i bestemte uger i faste rammer planlagt af for eksempel "Den Nordiske valfart til Lourdes", spørger en læser. Professor Brian Patrick McGuire svarer

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er helt ny i dette felt. Har aldrig været på pilgrimsvanding før. 

Kan man gå pilgrimsvandring til Lourdes på alle tider af året, eller er det på fastlagte uger i faste rammer planlagt af for eksempel "Den Nordiske valfart til Lourdes"? 

Glæder mig til at høre fra jer.

Venlig hilsen
Maja

Svar:

Kære Maja

Man kan komme til Lourdes som pilgrim året rundt. 

Der er specielt mange pilgrimme i forbindelse med jubilæer for Jomfru Marias åbenbaringer. 
 
Læs også: Hvor hellig er jomfru Maria for katolikkerne?

11. februar 2008 kom der tusindvis af pilgrimme for at fejre, at der var gået 150 år siden, Maria første gang skulle have vist sig på stedet. 

Men hele byen Lourdes er indrettet til pilgrimsfærd. Byen har flere hoteller end nogen anden fransk by, bortset for Paris. 

Læs også: Hvem var Jomfru Maria?

Hvis man vil opleve Lourdes i en stille periode, skal man undgå de store Mariafester, som for eksempelvis Mariæ Himmelfart den 15. august.

Venlige hilsener
Brian Patrick McGuire
Professor i middelalderhistorie

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.