Spørg

Må hunden komme med på pilgrimsvandring?

Hunde må ikke tages med ind på herbergerne langs Hærvejen, svarer Elisabeth Lidell, der er pilgrimspræst, og Finn Buhl, der er formand for Roskilde Pilgrimsforening, mener, det er bedre at sætte hunden i pension til fordel for både hund og ejer. Carsten Skovgaard Bernt, der er spejder og vandrer, foreslår, at hunden kan komme med, hvis den bærer sin egen oppakning, og man selv kan lide at sove i shelter.

Læs de tre forskellige svar, der er kommet på spørgsmålet om hunde og pilgrimsvandring, fra pilgrimspræst Elisabeth Lidell, vandrer Carsten Skovgaard Bernt og formand Finn Buhl

OVERSKRIFT

Spørgsmål

AFSNIT

Kære brevkasse

Jeg kunne godt tænke mig at gå en pilgrimstur, men er der nogen steder, hvor det er muligt at tage min hund med? Nogen, der har erfaring med det?

Venlig hilsen
Inge Merete

OVERSKRIFT

Svar fra pilgrimspræst Elisabeth Lidell

AFSNIT

Kære Inge Merete

Hunde må ikke tages med på herbergerne langs Hærvejen: læs mere her

Du kan eventuelt tage telt med til dig og hunden.
 
Venlig hilsen 
Elisabeth Lidell
Pilgrimspræst i Aarhus stift

OVERSKRIFT

Svar fra vandrer Carsten Skovgaard Bernt

AFSNIT

Kære Inge Merete

Jeg har desværre ikke kendskab til herberg. Men en hund kan sagtens tages med på pilgrimsvandring, hvor overnatningen foregår i shelters. 

LÆS OGSÅ: Kan vi tage hunden med på Caminoen?

Med lidt tilvænning vil en større hund (over 20 kilo) sagtens kunne gå med en dertil egnet saddeltaske beregnet til hunde. Her vil den kunne have lidt foder, en let vandskål og eventuelt det tæppe, den sover på. Undgå dog at belaste hunden med for stor vægt. 

LÆS OGSÅ: Hvad er en pilgrimsvandring egentlig?

Udfordringen i dagens løb er, at hunden skal holdes i snor, når man færdes (og sover) offentligt, men lidt frihed kan sagtens opnås ved at bruge en 10 meters hundeline med oprul.

Venlig hilsen
Carsten Skovgaard Bernt
Vandrer, spejder, står bag fjeldkompendiet samt vildmarksbassen.dk

OVERSKRIFT

Svar fra formand for Roskilde pilgrimsforening Finn Buhl

AFSNIT

Kære Inge Merete

Jeg ved, man ikke må lade hundene komme indenfor på herbergerne i Spanien, og jeg mener også, de samme regler gælder på Hærvejen, men jeg vil ikke lægge hovedet på blokken. 

LÆS OGSÅ: Kan man gå pilgrimsvandring med trækvogn?Hund med på pilgrimsvandring… Hmm… Jeg har set det flere gange i Spanien, men jeg synes, det er synd. Og det samme vil jeg mene, hvis vandringen gælder Hærvejen.

Sæt hunden i pension, og find roen og stilheden i stedet, så sindet åbner sig for Gud.Mange hilsner
Finn Buhl
Formand for Roskilde Pilgrimsforening

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.