Min kristne kæreste slog op med mig - hvorfor?

Jeg tror, de fleste danskere er enige i det mål, at søge at opretholde den offentlige orden og fred bedst muligt, skriver Mogens Mogensen.

Når bruddet sker på grund af familien, kan det være fordi kristne forældre måske forståeligt nok kan være bekymrede for, at deres børns ikke-kristne kærester trækker i en anden retning, svarer sognepræst Hanne Sander

Spørgsmål:

Kære kristendom.dk

Jeg er en pige på 16 år, som ikke er kristen. Jeg er lige kommet ud af et forhold med en, der er kristen.

Han slog op med mig, fordi hans kristne efterskole og hans forældre/familie har fået sat ham i hovedet, at han ikke kan være en "ordentlig" kristen, når han er sammen med én, der ikke er kristen.

Passer det? Og burde hans forældre ikke bare være glade for at han var glad?

Det skal siges, at jeg aldrig har presset ham ud i noget, han ikke ville. Og jeg har støttet ham i hans tro. Jeg har aldrig været imod, at han er kristen.

Med venlig hilsen
Julie

Svar:

Kære Julie

Dit spørgsmål rører ved noget, der er rigtig vigtigt, og som er et tema ikke bare i kæresteforhold , men også i forhold mellem forældre og børn.

Når kristendommen er vigtig i en familie, vil forældre naturligt også ønske, at de har fælles tro med deres børn og svigerbørn/deres kærester.

Og kristne forældre kan måske forståeligt nok være bekymrede for, at deres børns ikke-kristne kærester trækker i en anden retning.

Men jeg vil også sige, at hvis der er gensidig respekt og forståelse kan et forhold da rigtig nok lykkes, og det mener jeg ikke, at nogen forældre skal spænde ben for.

I bedste fald kan et forhold mellem kristen og ikke-kristen jo betyde, at begge parter udvikler sig og overvejer holdninger dybere, fordi der bliver stillet spørgsmål begge veje.

Med venlig hilsen
Hanne Sander
Sognepræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.