LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Hvad får man tiden til at gå med i Paradis?

"Bibelen giver ikke nogen detaljeret beskrivelse af, hvordan der skal se ud på den nye jord. Her må vi nøjes med nogle antydninger," skriver sognepræst Michael Lerche Nygaard. Her ses Adam og Eva i Edens Have. Foto: Staatliche Kunstsammlungen, Dresden.

Jesus sammenligner det evige liv hos Gud med et festmåltid sammen med kongen. Vi skal sidde til bords med Herren selv, svarer sognepræst Michael Lerche Nygaard

Spørgsmål:

Kære kristendom.dk

En elev spurgte mig engang: Hvad foretager man sig og får tiden til at gå med, når man er kommet i Paradis for evigt? - og jeg anede ikke, hvad, jeg skulle svare.

Hvad siger præsterne og troslæren herom, for jeg har stadig intet svar på spørgsmålet.

Med venlig hilsen
Poul Aage Fogde

Svar:

Kære Poul Aage Fogde

Når den almindelige, primitive overtro forestiller sig et liv efter døden, er der som regel tale om noget i retning af, at vi skal sidde på en sky med en harpe i hånden og et åndsfraværende smil om munden.

Der er ikke så meget at sige til, at mennesker ikke stræber efter det evige liv, når det er det højeste, man kan svinge sig op til.

Bibelen giver ikke nogen detaljeret beskrivelse af, hvordan der skal se ud på den nye jord. Her må vi nøjes med nogle antydninger.

LÆS OGSÅ: Paradis er ubeskriveligt

Men antydningerne er meget stærke, og sprudler af liv og glæde. De overtroiske forestillinger falder helt igennem, når vi hører, hvad Jesus og apostlene siger om det evige liv i fællesskab med Gud.

Jesus sammenligner det evige liv hos Gud med et festmåltid sammen med kongen; et kongeligt taffel, hvor der ikke er sparet på noget (Esajas Bog kapitel 25, vers 6-10 og Lukasevangeliet kapitel 14, vers 15-24).

Eller med en bryllupsfest, hvor gæsterne går med brudgommen ind for at deltage i en herlig fest (Matthæusevangeliet kapitel 22, vers 1-14 og Matthæusevangeliet kapitel 25, vers 1-13).
Kort sagt det festligste, man kan være med til.

Bordfællesskabet har en central plads, når Jesus beskriver det evige liv hos Gud. Vi skal sidde til bords med Herren selv. Vi skal se ham, ansigt til ansigt, være sammen med ham i fest og glæde (1. Petersbrev kapitel 1, vers 3-9).

LÆS OGSÅ: Hvad sker der ifølge kristendommen, når vi dør?

Himlen er samvær med Gud i evighed, et liv i herlighed og lykke. Et liv som er frit fra alle svagheder, lidelser og sorger.

Hvad fraværet af det onde og smertefulde indebærer, læser vi i en af de skønneste passager i Bibelen, hvor disciplen Johannes får lov til at se et glimt af det evige liv (Johannes Åbenbaring kapitel 21, vers 1-5).

På den nyskabte jord vil der ikke være distance mellem mennesker og Gud. Gud skal selv bo hos menneskene.

Den, som har læst skabelsesberetningen på Bibelens første sider, genkender noget her. De første mennesker vandrede sammen med Gud i Paradiset. De talte med ham i den behagelige aftenluft.

Siden syndefaldet har det ikke været muligt at være sammen med Gud på den måde længere. Men på den nye jord, i det evige liv hos Gud, vil Gud igen bo hos sine børn.

LÆS OGSÅ: Er der forskel på 'Edens Have' og 'Paradis'?

Han vil være til stede som den kærlige far, der tørrer tårerne af sine børns kinder, og trøster dem. Han vil gøre alting nyt, så der ikke skal være sorg eller skrig eller død eller pine.

Med venlig hilsen
Michael Lerche Nygaard
Sognepræst og panelist på kristendom.dk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.

Bordfællesskabet har en central plads, når Jesus beskriver det evige liv hos Gud, skriver Michael Lerche Nygaard Foto: Wikimedia Commons