Kristen spiritualitet breder sig i hverdagen

Temaet for årets inspirationsdage er "Hverdagsspiritualitet - hver dags spiritualitet". Det er udtryk for en længsel: Hvordan finder vi ind i en måde at leve på, hvor der er plads til spiritualiteten? Hvordan bygger vi bro mellem gudstjeneste og hverdagens stress og jag? - Foto: www.spiritualitet-kristentro.dk

I den kommende weekend har en lang række kristne arrangører inviteret til inspirationsdage i Haslev, og arrangementet trækker fulde huse

Temaet for den kommende weekends inspirationsdage i Haslev er 'kristen spiritualitet'.

Og det afspejler ifølge arrangørerne mange menneskers længsel efter, at den kristne spiritualitet må fylde mere, også i hverdagen: Hverdagsspiritualitet hver dags spiritualitet.

- Vi håber på at dagene kommer til at inspirere mennesker, og at de kan tage disse inspirationer med hjem i deres menigheder. Arrangementet er meget praksisorienteret, og vi vil inspirere til handling, siger Finn Erik Larsen, formand for Kirkefondet og medarrangør.

- Jeg ser virkeligt frem til at dele et stærkt åndeligt fællesskab med kristne fra forskellige sammenhænge. De sidste gange vi har holdt temadagene, har jeg oplevet en utrolig nærhed, som jeg sjældent oplever hjemme. Problemet, eller udfordringen, er at tage dette og de mange inspirationer med hjem i hverdagen, fortæller Finn Erik Larsen.

Bro mellem lære og liv
Dagenes formål er at bygge bro, mellem lære og liv, teologi og åndelig praksis, og at bidrage til afklaring af, hvad der er det særlige for den kristne spiritualitet med dens mange kilder i de forskellige, kristne traditioner.

Arrangementet er målrettet både søgende, som mangler noget i det almindelige gudstjenesteliv, og mennesker, der søger inspiration til at arbejde med emner, som i disse år vinder indpas i mange menigheders liv og arbejde. Det er meningen, at der skal være plads til både dem, der har interesseret sig for kristen spiritualitet i lang tid, og til dem, der blot er nysgerrige.

En bro mellem menneske og Gud
Lørdag formiddag kan deltagerne se frem til et foredrag med forfatter og teolog Margareta Melin fra Sverige. Hun vil tale om menneskets vilkår og muligheder i en tid, der fokuserer på effektivitet og markedsværdi. Samt, at der allerede findes en bro mellem menneske og Gud hvis vi bare giver os tid til at standse op og mærke den, er et af de temaer Margareta Melin fortælle om.

- Fra tidligere vellykkede inspirationsdage (i Viborg 2005 og Grenaa 2007, red.) ved vi, at arbejdet i workshops med forskellige sider af den kristne spiritualitet er meget vigtigt for deltagerne, fordi det giver mulighed for at prøve i praksis, hvordan man gør, lyder det fra arrangørerne.

Derfor har de inviteret en bred kreds af erfarne præster og teologer til at lede tretten forskellige workshops med emner, der spænder fra grøn spiritualitet til dagligt bønsliv.

Bred opbakning
Arrangørgruppens sammensætning viser, at arbejdet med den kristne spiritualitet i dag har bred opbakning. Gruppen rummer Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer, Grundtvigsk Forum, Folkekirke og Religionsmøde, Kirkefondet, Danske Kirkers Råd, Folkekirkens Mission, Kirkefaglig Videreuddannelse, Areopagos, IKON og Stiftsudvalget for Mission, Århus Stift.