Spørg

Kan vi blive gift i den katolske kirke?

Inden man bliver viet i den katolske kirke, er der et forløb. Her gennemgår I forskellige dele af, hvad det egentlig vil sige at være gift - både trosmæssigt og rent praktisk, forklarer katolsk diakon Kasper Baadsgaard. Foto: Arkiv

Kan jeg blive gift i en katolsk kirke, selvom jeg er blevet konfirmeret i folkekirken? spørger en læser. Kasper Baadsgaard, der er katolsk diakon, svarer

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Vi er to unge mennesker, der skal giftes i 2018. Vi er begge døbt i den kristne tro. Dog har jeg, siden jeg var helt lille, gået i katolsk kirke, indtil jeg skulle konfirmeres, hvor mine forældre ønskede, at jeg skulle konfirmeres med mine klassekammerater i folkekirken. Jeg er igennem hele min opvækst blevet opdraget i den katolske tro, da min mor var filippiner.

Vores spørgsmål går på, om det er tilladt for os at blive viet i den katolske kirke?

Venlig hilsen
Marilar

Svar:

Kære Marilar

Det korte svar er, ja, det kan du godt.

Men jeg vil anbefale dig, at du snakker med din lokale sognepræst. Hvis ikke du ved, hvilket sogn du tilhører, kan du finde en oversigt på katolsk.dk.

Inden man bliver viet i den katolske kirke, er der et forløb. Her gennemgår I forskellige dele af, hvad det egentlig vil sige at være gift - både trosmæssigt og rent praktisk.

I forhold til din situation kan det dog være, at du også skal firmes inde brylluppet, men det kan du finde ud af i fællesskab med din sognepræst.

Venlig hilsen
Kasper Baadsgaard
Katolsk diakon

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.