Spørg

Hvor skal jeg finde svar på mine spørgsmål om tro?

Jeg tror, du vil opleve, at vejen åbner sig, og svarene kommer til dig efterhånden - fordi du nu tager dit behov alvorligt og har taget de første skridt, skriver præst Lone Skovmark. Foto: Marcel Mooij - Fotolia

Gennem de sidste år har jeg følt et større og større behov for at gå mere i dybden med min tro. Jeg har forsøgt at læse i Bibelen og går jævnligt i kirke, men jeg synes ikke helt, det er fyldestgørende nok. Hvad kan jeg gøre, spørger en læser. Præst Lene Skovmark svarer

Spørgsmål:

Kære Brevkasse

Helt tilbage fra barndommen har jeg været et troende menneske, men er aldrig blevet opmuntret i min tro. Gennem de sidste år føler jeg et større og større behov for at gå mere i dybden med min tro.

Derfor har jeg forsøgt at læse i Bibelen og går da også jævnligt i kirke.

Men jeg synes ikke helt, det er fyldestgørende nok. Det jeg søger, er nok svar på en masse spørgsmål inde i mig.

Og derfor vil jeg høre jer, om I kan anbefale et sted at starte?

Hilsen
Lene 

Svar:

Kære Lene

Det glæder mig at høre, at du ønsker at gå mere i dybden med din tro. Du er jo allerede startet! Jeg tror, du vil opleve, at vejen åbner sig og svarene kommer til dig efterhånden - fordi du nu tager dit behov alvorligt og har taget de første skridt.

Jeg kommer til at tænke på en sang: "I mørket går vi og opsøger livets kilde - tørsten vil oplyse vejen." Når du følger din længsel, vil du finde vejen og det, du længes efter. Jeg tror, at din længsel efter at gå i dybden med din tro er et gensvar på Guds længsel efter dig. Så mit bedste råd er at begynde, hvor du er - og at mærke efter, hvad det er du savner og har behov for.

Du skriver, at det ikke er fyldestgørende nok at læse i Bibelen og gå i kirke. Det er en stor inspiration at være i et fællesskab og at gå (på) vejen sammen med andre. Og at være i en sammenhæng, hvor du kan få svar på nogle af dine spørgsmål. Her er nogle forslag til, hvordan du kan komme videre:

• Bed Gud om hjælp og vejledning.
• Snak med en præst (eller flere) og sig, hvad det er du har brug for. Måske kan hun/han svare på nogle af dine spørgsmål eller henvise dig til andre.
• Snak med andre - mange går måske med de samme tanker og spørgsmål.
• Begynd med Markus-evangeliet og Johannes-evangeliet i Det Nye Testamente.
• Hvis du bor i København, kan jeg anbefale Bethlehemskirken, hvor der kommer mange forskellige mennesker og er mange forskellige gudstjenester. Der er også mere meditative gudstjenester om aftenen.

Du er velkommen til at skrive igen, hvis du vil vide mere.

Bedste hilsner
Lene Skovmark
Sygeplejerske og præst
 
Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.