Spørg

Hvordan bliver jeg som gengift optaget i den katolske kirke?

Angående dit første ægteskab er det grundlæggende sådan, at du kan søge om at få det ægteskab annulleret i den katolske kirke. Der er nemlig visse forudsætninger for, at et ægteskab er gyldigt i kirkens øjne, skriver katolsk diakon Kaare H. Nielsen. Foto: Robert Hoetink - Fotolia

Hvad gør jeg som fraskilt og gengift, når jeg har et ønske om at blive optaget i den katolske kirke, spørger en læser. Kaare H. Nielsen, der er katolsk diakon, svarer

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Hvad gør jeg som fraskilt og gengift, når jeg har ønske om at blive optaget i den katolske kirke? 

Venlig hilsen
Schultz

Svar:

Kære Schultz

Tak for dit spørgsmål, som jeg gerne besvarer.

Det er bedst, hvis du først kontakter den sognepræst, som du ønsker optagelse hos. Han vil kunne hjælpe dig videre, ellers må du naturligvis gerne kontakte mig direkte via mail.

Vigtigt er det også, at du kommer fast i en menighed og bliver fortrolig med vores måde at leve som kristne på. Du kan godt begynde på den forberedelse, der er til optagelsen i Den Katolske Kirke. Det vil sige, at du har nogle samtaler med præsten eller en anden, der vil fortælle om vores tro, måden vi lever den på og så videre. Det er vigtigt, at du finder din vej til Gud.

Angående dit første ægteskab er det grundlæggende sådan, at du kan søge om at få det ægteskab annulleret i den katolske kirke. Der er nemlig visse forudsætninger for, at et ægteskab er gyldigt i kirkens øjne. Blev det for eksempel indgået i frihed, havde begge parter de forudsætninger, der skal til for at kunne indgå et ægteskab og så videre.

Jeg håber, mit svar har hjulpet dig lidt videre.

Alt godt og Guds fred.
Kaare H. NielsenKatolsk diakon

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.