Spørg

Hvordan kommer jeg ind i et kristent fællesskab?

I de kristne folke- og frikirker samt andre kristne samfund/fællesskaber, som jeg kender, ved jeg, at de vil være mere end interesseret i at lytte til dig og svare på dine spørgsmål. Og invitere dig ind i fællesskabet, hvis det er det, du ønsker, skriver landsformand Tove Videbæk. Foto: Syda Productions - Fotolia

Hvordan kan jeg kommer ind i et kristent samfund? Jeg vil gerne høre om Gud og dele en oplevelse, som var meget speciel, skriver en læser. Landsformand Tove Videbæk svarer

Spørgsmål: Kære Brevkasse

Hvordan kommer jeg ind i et kristent samfund? Jeg vil gerne høre om Gud og religion. I det hele taget har jeg selv haft en oplevelse, som jeg betegner som en gave fra Gud, nemlig livet, da jeg var rigtig syg på et tidspunkt.

Jeg vil også gerne dele min oplevelse. Den var meget speciel.

Venlig hilsen Lars

Svar:Kære Lars 

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil ind i et kristent samfund eller fællesskab, hvor du kan dele tanker, livet og oplevelser med andre mennesker.

Du spørger om, hvordan man kommer ind i et sådant kristent samfund/fællesskab.

Det kan man gøre på mange måder. Men det kommer naturligvis lidt an på hvilken by og hvilke omstændigheder, du er i. Samt måske endog din alder. Men jeg kan give dig et par forslag:

For det første – hvis jeg var i en fremmed by og gerne ville finde et kristent fællesskab, så ville jeg begynde med at kigge i de lokale aviser – eventuelt ugeaviser – hvor der for det meste står noget om, hvor de forskellige folke- og frikirker samt øvrige kristne samfund findes, hvordan man kommer i kontakt med dem, og hvornår de har møder og/eller gudstjenester i ugens løb.

Man kan så enten ringe eller e-maile til den menighed, som man vælger at kontakte først. Herigennem kan man spørge, om man eventuelt kunne møde et menneske fra menigheden/samfundet – helt uformelt. Man kunne også spørge om, hvornår de har møde, og om der er noget specielt på kalenderen i den nærmeste fremtid. Man kunne også bare dukke op til et af møderne eller til en af gudstjenesterne, som står omtalt i avisen, hvis man har mere mod på det.

Når først man er til møde/gudstjeneste, eller man kontakter menighedens kontor eller et menneske fra menigheden, så kan man forhøre sig, om der er fællesskabsgrupper i ugens løb og eventuelt forsøge at deltage i en af dem.

Når først du er sammen med dem, så er det bare med at fortælle dem, hvad du har på hjerte og spørge om alt det, som du gerne vil have rede på. Hvis ikke vedkommende lige selv kan svare på dine spørgsmål, så er jeg sikker på, at han / hun kan henvise til eller finde et menneske, som kan.

I de kristne folke- og frikirker samt andre kristne samfund/fællesskaber, som jeg kender, ved jeg, at de vil være mere end interesseret i at lytte til dig og svare på dine spørgsmål. Og invitere dig ind i fællesskabet, hvis det er det, du ønsker.

Jeg håber, at ovenstående linjer kan hjælpe dig lidt på vej. Og hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at spørge igen.

Med venlig hilsen 
Tove Videbæk
 Landsformand for Hospice Forum Danmark

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.