Spørg

Hvordan finder jeg et kristent fællesskab?

Jeg er enig med dig i, at der i den traditionelle folkekirke mangler tilbud til unge mennesker, skriver studenterpræst Jens Munk. Foto: michaeljung - Fotolia

Hvordan kan man komme i kontakt med andre på sin egen alder i Danmark? Jeg ønsker at kunne tale højt om Gud, skriver en læser. Studenterpræst Jens Munk svarer på spørgsmålet

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Jeg hedder Michella, jeg er en kvinde på 28 år. Jeg er stadig ny kristen, som søger svar. Jeg har haft kontakt til præster i USA, da jeg føler vi mangler nærhed til hinanden herhjemme i Danmark. Jeg har prøvet at søge mange steder angående kirker, hvor jeg føler, de har, hvad jeg kan bruge.

Jeg mener Guds hus er selvfølgelig Guds hus. Men fællesskab – koncerter, weekendture – er, hvad jeg søger mere af. Man kan sige, at USA har meget at tilbyde de unge mennesker, og jeg tager derover til sommer for at følge deres kirker.
 
Er det noget, vi har herhjemme? Og hvordan kan man komme i kontakt med andre på sin egen alder i Danmark? Jeg ønsker at kunne tale højt om Gud. Men som tingene er herhjemme, og man nævner, at man er kristen, kigger folk på en, som om man er en fortabt sjæl, men det er jeg slet ikke, da jeg har Gud ved min side.

Håber der er nogle, der kan hjælpe mig med nogle af mine spørgsmål.

Mange tak på forhånd.
 
Venlig hilsen
Michella

Svar:

Hej Michella
 
Jeg hedder Jens og er opfordret til at svare på dit spørgsmål. Jeg arbejder som studenterpræst på Aarhus Universitet, og det, jeg kan henvise til, er vores hjemmeside, hvor du finder en række tilbud til unge mennesker.

Det er alt fra rejser, retræter, meditation, gudstjenester i ungdomskirken, samtalegrupper, studiekreds om Søren Kierkegaard, samtalegruppe, hvor deltagerne tager udgangspunkt i eksistentielle emner, der rører sig i deres liv lige nu, daglige andagter på universitetet i stillerummet (som du kan komme med til at arrangere, hvis du vil?), Sokratiske dialoggrupper, samtalecafe, besøgstjeneste samt mange, mange andre tilbud til unge, der er kristne eller søgende efter mening og fundament.

Jeg er enig med dig i, at der i den traditionelle folkekirke mangler tilbud til unge mennesker. Desværre er det først og fremmest studenterpræsterne samt ungdomskirken (altså her i Aarhus), der tilbyder noget af det, du efterspørger.

Jeg ved jo så ikke, om du er studerende og heller ikke, om du bor i Aarhus?
 
Men ring gerne til mig, og gå gerne ind på vores hjemmeside for at se de mange tilbud.
 
Alt vel.

Kærlig hilsen
Jens Munk
Studenterpræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.