Spørg

Kan jeg få mit barn døbt katolsk i Danmark?

Normalt vil man få sit barn døbt i den sognekirke, man bor i nærheden af, og som man er knyttet til. Men hvis man for eksempel bor i udlandet midlertidigt og ikke vil kunne have familien med til dåb i ens sognekirke, er det meget naturligt at få sit barn døbt i hjemlandet, skriver Daniel Nørgaard, der er præst i den katolske kirke.

For at få sit barn døbt i den katolske kirke skal mindst én af forældrene være katolikker, svarer katolsk præst Daniel Nørgaard

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg venter mit første barn her til efteråret. Jeg bor pt. i England, men ønsker, at mit barn skal døbes i den katolske kirke i Danmark, er det muligt? 

Og hvordan bærer man sig ad med det, hvis det er muligt? 

Tusinde tak.

Venlig hilsen
Maria

Svar

Kære Maria

Tillykke med, at du snart skal være mor! 


For at få sit barn døbt i den katolske kirke skal mindst én af forældrene være katolikker. Hvis det er tilfældet, kan barnet i princippet døbes i en hvilken som helst katolsk kirke. 

LÆS OGSÅ: Hvad indebærer en katolsk dåb?

Normalt vil man få sit barn døbt i den sognekirke, man bor i nærheden af, og som man er knyttet til. Men hvis man for eksempel bor i udlandet midlertidigt og ikke vil kunne have familien med til dåb i ens sognekirke, er det meget naturligt at få sit barn døbt i hjemlandet. 

LÆS OGSÅ: Kan vores barn blive døbt i den katolske kirke?

Det kræver, at du beder din lokale sognepræst om tilladelse til at få barnet døbt i en anden kirke, og at tilladelsen bliver videregivet til den præst, der foretager dåben. 

I skal som forældre igennem en kort dåbsforberedelse, hvor I får at vide, hvad dåben indebærer. I må aftale med præsterne, om det er bedst at blive forberedt der, hvor I bor, eller der hvor barnet skal døbes.

Med venlig hilsen
Daniel Nørgaard
Præst i den katolske kirke

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.