Spørg

Er det forkert at fortælle andre, hvad jeg beder om?

Jeg ser ikke nogen grund til, at det skulle være dårligt at fortælle et andet menneske, hvad man beder for, svarer sognepræst Kaj Bollmann. Foto: pamela_d_mcadams - Fotolia

Er det forkert eller dårligt for bønnen, hvis jeg fortæller andre mennesker, hvad jeg beder om, spørger en læser. Sognepræst Kaj Bollmann giver et svar på spørgsmålet

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Er det dårligt at fortælle andre mennesker, hvad/hvem man beder for? Jeg kan for eksempel forestille mig et scenarie, hvor jeg skal forsvare min tro på Gud og støder på spørgsmålet: "Hvad beder du så for?"

Ville det her være forkert/dårligt for selve bønnen at fortælle vedkommende om, hvad man beder for?

Hav en god dag, og Gud velsigne jer.

Hilsen Charlie

Svar: 

Kære Charlie

Jeg ser ikke nogen grund til, at det skulle være dårligt at fortælle et andet menneske, hvad man beder for. Det er op til ens egen afgørelse og samvittighed. Bøn kan både være helt privat mellem Gud og dig, og noget, som du ønsker at dele med andre.

Det er vigtigt netop i situationer, hvor man gerne vil stå ved sin kristne tro, at man også tør give den ”kød og blod”, for eksempel ved at fortælle andre, at man går til gudstjeneste, at man beder i hverdagen, og måske også hvad man beder om og for.

Mange hilsner
Kaj Bollmann 
Sognepræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.