Spørg

Kan man med en ortodoks dåb blive konfirmeret i folkekirken?

Gælder en ortodoks dåb, hvis man vil konfirmeres i folkekirken senere? Arkivfoto fra en af årets konfirmationer i Kastelskirken, København. Foto: Adam Garff

Hvor vide er folkekirkens rammer for konfirmation, hvis man er døbt i et andet trossamfund, spørger en læser. Sognepræst og forfatter Kaj Bollmann svarer

Spørgsmål:

Hej,

Min kæreste og jeg står i den situation, at vi venter en lille pige. Problemet er bare, at han er græker og ortodoks, og jeg er protestant. Han vil have, at vores datter skal være ortodoks, imens jeg i princippet er lidt ligeglad, så længe hun er kristen.

Dog ville jeg spørge, om det er muligt at blive døbt i begge kirker, da hun jo stadig er kristen og siger ja til nogenlunde det samme.

Men det betyder meget for mig, at hun har mulighed for at sige ja til Gud - altså blive konfirmeret senere - idet vi også bor i Danmark. Men det kræver vel en dåb i folkekirken?

Eller har I et andet forslag til, hvordan vi løser problemet?

Mvh. Maja

Svar:

Jeres datter kan ikke blive døbt to gange. Men det behøver hun heller ikke. Folkekirken anerkender den ortodokse dåb. Det betyder, at hun sagtens kan blive konfirmeret i folkekirken, selvom hun er døbt ortodoks. Blot skal man lige være opmærksom på, at konfirmationen jo så betyder, at hun bliver meldt ind i folkekirken.

Kaj Bollmann
Sognepræst og forfatter

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.