LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Spørg

Skal man betale for at få et barn konfirmeret?

Hvis barnet er fyldt 15, som er den laveste myndighedsalder i relation til religiøse forhold, er det barnets egen stillingtagen, der er afgørende, skriver sognepræst Anders Eyvind Nielsen. Foto: Erik Refner.

Skal man betale for at få sit barn konfirmeret, hvis faren, der var medlem af folkekirken, er død, og moren ikke er medlem af folkekirken, spørger en læser. Sognepræst Anders Eyvind Nielsen svarer

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Hvis man er blevet døbt i en dansk folkekirke - med en far, som er medlem af folkekirken, og en mor, der ikke er medlem af folkekirken - og faren så afgår ved døden - skal der så betales for at få barnet konfirmeret?

Venlig hilsen
Willi Becke

Svar:

Kære Willi Becke

Både den kirkelige konfirmationsforberedelse og konfirmation er gratis her i landet. I det konkrete tilfælde, hvor moren til det døbte barn (der er medlem) står uden for folkekirken, skal forældremyndighedsindehaveren, som jeg antager er barnets mor, sige god for, at hendes barn ”går til præst” med henblik på at blive konfirmeret.

Hvis barnet er fyldt 15 år, som er den laveste myndighedsalder i relation til religiøse forhold, er det barnets egen stillingtagen, der er afgørende.

Mange hilsner 
Anders Eyvind Nielsen
Sognepræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.