Spørg

Hvor kan jeg møde andre, der tror på Gud?

Vi er skabt med en evighedslængsel og et behov for at være en del af et fællesskab, der rækker ud over vores familie og land, skriver sognepræst Martin Herbst. Foto: colourbox.com

Nu er tiden inde til at finde et sted, hvor jeg kan mødes med nogle andre, der også tror på Gud. Men hvor finder jeg det henne? spørger en læser. Sognepræst og forfatter Martin Herbst svarer på spørgsmålet

Spørgsmål:

Jeg har ligesom et hul eller savn i mig. Noget, jeg savner og søger. Jeg tror, at det jeg søger og savner, er en form for tro og fællesskab. Nu er tiden inde til at finde et sted, hvor jeg kan mødes med nogle andre, der også tror på Gud. Men nu det store spørgsmål: Hvor finder jeg det henne? Jeg bor på Amager.

Håber, I kan hjælpe mig. 

Venlig hilsen
Susan

Svar:
 
Kære Susan,

Det hul eller savn, du erfarer, er i virkeligheden et sundhedstegn! For vi er skabt med en evighedslængsel og et behov for at være en del af et fællesskab, der rækker ud over vores familie og land. Vi er skabt af Gud og længes efter ham.

Den kendte kirkefader Augustin, der levede i det 5. århundrede, udtrykte det således: "For du har skabt os til dig, og vort hjerte er uroligt, indtil det finder hvile i dig."

Så det er ikke så underligt, at du har denne uro og længsel efter tro og fællesskab. Kirken er skabt ud af denne længsel og imødekommer den på mange forskellige måder.

Det gør sig også gældende for Korsvejskirken på Amager, hvor jeg er ansat. Jeg foreslår, at du ringer eller skriver til mig. Så kan vi mødes over en kop kaffe. Jeg kan lytte til det, du har på hjertet, og så tager vi den derfra. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Mange hilsner

Martin Herbst
Sognepræst og forfatter