Spørg

Hvilken rute på Caminoen er bedst at gå, når vi kun har otte dage?

Der er traditionelt rigtig mange pilgrimme i påsken - især spaniere bruger de ekstra fridage til en kort tur på Caminoen, skriver formand Henrik Friediger. Foto: uzkiland - Fotolia

Min veninde og jeg har planlagt at gå på Caminoen, men hvilken rute er bedst at gå, når vi kun har otte dage? Hvor vil I foreslå, at vi starter og slutter, spørger en læser. Henrik Friediger, der er formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, svarer

Spørgsmål: 
 
Hej

Min veninde og jeg har planlagt at gå på Caminoen 8 dage henover påsken. Vi har lidt erfaring med vandring, men ved ikke hvilken rute der ville være bedst at gå, når vi kun har 8 dage. Planen er at vende tilbage og gå hele Caminoen engang, men hvor ville I foreslå at vi startede og sluttede på 8 dage?

Udover det vil vi spørge, om der generelt er mange mennesker i påsken? Vi forestiller os, at det kunne være den mest travle periode, men vi ved det ikke.

På forhånd tak for svar.

Venlig hilsen
Sara Evaristi

Svar: 

Kære Sara Evaristi

Der er traditionelt rigtig mange pilgrimme i påsken - især spaniere bruger de ekstra fridage til en kort tur på Caminoen. Og specielt er der mange på de sidste 100 km før Santiago – det vil sige fra Sarria. Derfor vil jeg ikke anbefale jer at vandre på den del af Caminoen - især når I regner med at vende tilbage og vandre videre.

Når I har otte dage, vil jeg derfor foreslå jer at vandre fra Pamplona, og så langt I nu kommer mod Burgos. Hvis I går langt hver dag, kan I nå helt til Burgos. Tager I den mere med ro (hvilket kan anbefales), kan I nå til Santo Domingo de la Calzada. Herfra - og videre langs ruten - er der jævnligt busser til Burgos, hvorfra der er bus til Madrid og også direkte til Madrids lufthavn, Barajas.

Til Pamplona kan man flyve via Barajas.

Buen Camino

Venlige hilsener
Henrik Friediger
Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.