Spørg

Kan man krydse Europas grænser til fods?

Man skal for en sikkerheds skyld altid medbringe sit danske pas i en pung/mavebælte, som man bærer på maven, så man er sikker på, at det ikke bliver væk, rådgiver Henrik Friediger, der er formad for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme.

Man kan sagtens vandre over grænserne, og de fleste steder vil man næppe ænse det, svarer formand Henrik Friediger

Spørgsmål

Kære brevkasse

I 2016 er planen, at jeg gerne vil gå til Santiago fra Danmark (måske videre derfra til Rom). Dette vil jeg gøre til fods og uden brug af alle transportmidler.

Men jeg er så i tvivl om, hvordan jeg kommer ind i eksempelvis Tyskland eller de andre lande i Europa lovligt. Jeg kan som sagt ikke bare vade ind i et land til fods?

Venlig hilsen
Lasse

Svar

Kære Lasse

Ligegyldigt hvilke transportmidler man bruger, er indrejsereglerne de samme overalt i Europa. 

Man kan altså sagtens vandre over grænserne - og de fleste steder vil man næppe ænse det – for eksempel er den første grænseovergang, man skal over fra Danmark til Tyskland, i Bov slet ikke bemandet - der er blot en bom, som markerer grænsen, og man går uden problemer af nogen art videre ind i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Hvad er en pilgrimsvandring egentlig?

Alle de lande, som man krydser grænser til, er medlem af Schengenaftalen om ”det grænseløse Europa”. 

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg fat i et pilgrimspas?

Man skal dog for en sikkerheds skyld altid medbringe sit danske pas (det skal eksempelvis bruges, hvis man agter sig hjem per fly og bruges også ved indskrivning på hoteller og sommetider på herbergerne) - i en pung/mavebælte, som man bærer på maven, så man er sikker på, at det ikke bliver væk. Her kan man tillige anbringe sine penge og kreditkort og sit pilgrimspas!

God tur ned gennem Europa!

Venlige hilsener
Henrik Friediger
Formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.