Spørg

Kan man vandre på Caminoen i marts?

Mange herberger vil være åbne. De private, som der er rigtig mange af, åbner dog typisk først til påske, altså ultimo marts, men der er altid herberg at finde, forklarer Henrik Friediger, der er formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme.

Måske er temperaturen bedre på Caminoen i marts, men er herbergerne åbne på dette tidspunkt, spørger en læser. Formanden for de danske santiagopilgrimme Henrik Friediger svarer

Spørgsmål: Kære brevkasse

Kan man vandre på Caminoen i marts måned? 

Måske er temperaturen bedre her, men er herbergerne åbne på dette tidspunkt? Her tænker jeg på de cirka 800 kilometer fra Frankrig til Santiago de Compostela.

Venlig hilsen
Vibeke

Svar:

Kære Vibeke

Om man kan vandre på Caminoen i marts? Ja da, det er en udmærket tid at vandre på, og vejret er ofte bedre dér end hér. Foråret kommer typisk en lille måned tidligere på Caminoen. 

Læs også: Kan man gå Camino Primitivo i januar?

Der kan dog være forskelle fra år til år, og man kan være ude for snevejr helt ind i maj måned. 

Læs også: Kan man overnatte på ruten mellem Viborg og Skagen?

Mange herberger vil være åbne. De private, som der er rigtig mange af, åbner dog typisk først til påske, altså ultimo marts, men der er altid herberg at finde.

Buen Camino!

Venlige hilsener
Henrik Friediger
Formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.