Spørg

Gik Jesus med kalot?

En bredskygget hat ville have været mere sandsynlig som hovedbeklædning i betragtning af, at Jesus jo vandrede omkring på vejene i det solrige Palæstina, mener professor Hans J. Lundager. Foto: Louis Capeloto - Fotolia

De fleste hævder, at kalotten først kom til flere hundrede år efter Jesus, mens andre mener, at rabbinere som Jesus gik med kalot, men gjorde han det, spørger en læser. Professor Hans J. Lundager svarer

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Gik Jesus med kippa/kalot?

Så vidt jeg har kunnet finde frem til, er der uenighed blandt historikerne. De fleste hævder, at kippaen først kom til flere hundrede år senere - mens andre mener, at rabbierne gik med kippa - hvorfor Jesus så også skulle have gjort det.

Hilsen Jens

Svar:

Kære Jens

Der er mig bekendt ingen steder i Det Nye Testamente, som beretter, eller blot antyder, at Jesus skulle have båret en kalot eller nogen anden hovedbeklædning for den sags skyld.

En bredskygget hat ville have været mere sandsynlig, i betragtning af at han jo vandrede omkring på vejene i det solrige Palæstina – eller måske en slags turban.

Det fortælles, at ved korsfæstelsen delte soldaterne Jesus’ klæder, men der nævnes ingen hovedbeklædning. Så det er i hvert fald ikke et emne, som var vigtigt for de forfattere, der nedskrev de tidligste oplysninger om Jesus.

Bedste hilsen
Hans J. Lundager
Professor i religionsvidenskab

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.