Spørg

Hvad siger Bibelen om ung kærlighed?

"Erotik er som et ekstra sprog, vi har," skriver præst og sexolog Benedikte Vejlby Baggesgaard. Foto: Unsplash

En ung kristen er i tvivl om, hvordan han og hans kæreste må udfolde deres unge kærlighed. For hvad siger Bibelen egentlig om ting som oralsex? Benedikte Vejlby Baggesgaard, der er præst og sexolog, svarer.

Spørgsmål
Hej brevkasse

Jeg er lige blevet færdig på en kristen efterskole, hvor jeg har fået en kæreste. Jeg skriver, fordi jeg ikke ved, hvad Bibelen siger om oralsex og sådan noget. Må man godt det? Mange af mine venner på efterskolen, som er kærester, har gjort det, men jeg har ikke gjort det endnu.

Svar
Kære efterskole-elev

Bibelen siger ikke noget specifikt om ung kærlighed – eller oralsex. Med mindre man læser fortællingen om Onan i en meget bred tolkning, den i sin grund ikke lægger op til, fordi den handler om noget helt andet.

I skabelsesberetningen står der derimod, at vi skabt i Guds billede – som kønnede væsener. Og nøgenhed er en del af paradistilstanden, hvor der hverken var skam eller forbud forbundet med at være skabt af kød og blod.

Den frugt, Adam og Eva spiste af var heller ikke erotikkens frugt – men frugten fra kundskabens træ.

Erotik er som et ekstra sprog, vi har. En digter, der hed Joseph Conrad, har engang sagt, at kys er, hvad der blev tilbage af Paradisets sprog. Det er altså vores første, oprindelige og gudsskabte sprog. Og ligesom alle andre sprog bliver vi bedre til at kommunikere på det sprog ved at øve os.

Et trygt forhold, baseret på glæde ved hinanden og ønsket om at være gode for hinanden, er det bedste sted at øve sig på kærlighedens sprog. Blive fortrolig med det og forfine det. Med kys og kærtegn. Med oralsex. Alt sammen gensidigt. Med respekt for hinanden. Og med glæde ved at gå på opdagelse i hinandens gudsskabte kroppe, der på forunderlig vis kan give os så vidunderlige oplevelser.

Med venlig hilsen
Benedikte Vejlby Baggesgaard
Præst og sexolog

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.