Juventus-legenden Carl Aage Præst er død

Juventus-legenden Carl Aage Præst er død - arkivfoto fra 1997 Foto: Nils Lund Pedersen

Den tidligere fodboldspiller Carl Aage Præst, som var med til at vinde OL-bronze, er død i en alder af 89 år

Fodboldlegenden Carl Aage Præst, der ville være fyldt 90 år 26. februar næste år, er død. Det skriver politiken.dk.

Carl Aage Præst var kendt for sine driblinger og var en gennembrudsfarlig angriber, som er blevet kaldt datidens Michael Laudrup.

Den tidligere landsholdsspiller var med, da Danmark vandt bronze ved de olympiske lege i London i 1948.

Carl Aage Præst var den sidste overlevende fra det medaljevindende OL-hold, efter bronzeholdets Holger Seebach, der var 20 dage yngre end Carl Aage Præst, døde 30. august i år.

Derefter blev Carl Aage Præst professionel i Juventus, kaldet "den gamle dame", hvor han sammen med landsmanden John Hansen fejrede mange triumfer, blandt andet to italienske mesterskaber.

Carl Aage Præst, som også har spillet for Østerbro Boldklub, er en af de udlændinge, der har spillet flest kampe for Juventus i historien. Han nåede også en meget kort periode i Lazio, før han sluttede fodboldkarrieren i 1957.

For Danmark nåede Carl Aage Præst at spille 24 landskampe og score 17 mål fra 1945 til 1949.

I november 2008 blev han af Dansk Boldspil-Union (DBU) optaget i fodboldens Hall of Fame for sine bedrifter på grønsværen for såvel Danmark som Juventus.

Juventus vandt i øvrigt søndagens Serie A-opgør 3-0 hjemme over Palermo. Simone Pepe, Alessandro Matri og Claudio Marchisio scorede målene for Torino-klubben.

Carl Aage Præst ville være stolt over at se stillingen i Serie A, hvor Juventus med sejren har lagt sig på en delt førsteplads sammen med Lazio, som tilmed har spillet en kamp mere.