Spørg

Kan man være kristen, selvom man ikke er konfirmeret?

Konfirmationen kan give anledning til personlige overvejelser om den status, dåben giver os adgang til og udfylder derfor et vigtigt religionspædagogisk formål, skriver sognepræst Niels Jørgen Kobbersmed. Foto: Christian Roar Pedersen

Konfirmationen er en kirkelig praksis, som skal understrege betydningen af at være døbt ind i den kristne tro, men opretter ikke selv nogen ny status, svarer sognepræst Niels Jørgen Kobbersmed

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Kan man godt være kristen, selvom man ikke er konfirmeret?

Venlig hilsen
Anja

Svar:

Kære Anja

Konfirmationen blev indført i Danmark i 1736. Den er en kirkelig praksis, som skal understrege betydningen af at være døbt ind i den kristne tro, men opretter ikke selv nogen ny status.

LÆS OGSÅ: Skal man konfirmeres, når man er døbt?

Det gør dåben. Der er et før og et efter den kristne dåbs skelsættende begivenhed, hvilket ikke er tilfældet med konfirmationen. Derimod kan konfirmationen give anledning til personlige overvejelser om den status, dåben giver os adgang til og udfylder derfor et vigtigt religionspædagogisk formål.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er konfirmationskjolen hvid?

I et land, hvor indføringen i den kristne tro lader noget tilbage at ønske, kan konfirmationen altså få afgørende betydning for den enkelte teenager og give en helt uventet aha-oplevelse.

Med venlig hilsen
Niels Jørgen Kobbersmed
Sognepræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.