Quiz

Hvor godt kender du Johannes Sløk?

Johannes Sløk blev uddannet som teolog i 1943. Han underviste i nogle år og var på studierejser rundt omkring i Europa, før han blev professor i systematisk teologi på Aarhus Universitet i 1959.

I dag er Johannes Sløk måske mest kendt som en af de fire store Aarhus-teologer. Men for nogle står han som sin generations største tænker. Test din viden om teologen og professoren i i idehistorie Johannes Sløk, der i år ville være fyldt 100

I år er det hundrede år siden, at teologen fra Aarhus Johannes Sløk blev født. Han er især kendt som en af de fire store Aarhus-teologer. K. E. Løgstrup var en af de andre. 

Det var mødet med Kierkegaard, som fik Sløk til at læse teologi. Han omtaler selv mødet med det store geni som en omvendelse: Sløk skrev ikke bare om Kierkegaard, han bekendte sig til ham.

Nogle afviser Sløk som en ren provokatør og en relativist, der ikke tager kristendommen alvorligt. Men andre mener, at netop Sløk har taget vilkårene i det moderne samfund alvorligt og set, at sekulariseringen har gjort det nødvendigt at omfortolke gudsforholdet. Test din viden om den store teolog og tænker her: