Synspunkt

Frikirkepræst: "Gud kan tale i en hvilken som helst situation"

Min opmærksomhed mod Guds stille stemme, styrkes når jeg er i et rum, hvor Guds person og nærvær træder særlig tydeligt frem, skriver Mikael Wandt Laursen, der er frikirkepræst.

Pludselig midt i hverdagen kan en tanke, som kommer ”udefra”, slå ned. En tanke, som jeg oplever, er givet af Gud, forklarer frikirkepræst Mikael Wandt Laursen

Jeg tror, at Gud er en personlig Gud, der er langt mere virkelig, nærværende og mærkbar, end vi aner.

Jeg opfatter ham som både langt større og ubegribelig, end jeg nogensinde vil kunne fatte og samtidig tæt på. Han er en, der kender mit liv og tanker og har en plan og retning for mit liv. 

Så min bøn er en tovejs kommunikation. Jeg prøver at lytte, mens jeg beder, og min bøn er ikke nødvendigvis en masse ord, men kan også være stilhed, sang eller en form for meditationsbøn. 

Vi skal modtage Guds tale i tro og tillid

Min oplevelse har været, at Gud kan tale i hvilken som helst situation og uanset, hvad jeg laver eller tænker. Pludselig midt i hverdagen kan en tanke slå ned, som kommer ”udefra”. En tanke, som jeg oplever, er givet af Gud. Den kan handle om nogen, jeg skal bede for, eller et opmuntrende ord til mig selv. 

LÆS OGSÅ: Er det Gud, der taler til mig?

Jeg har oplevet det mange gange. Det kan være en pludselig meget tydelig fornemmelse af en person, jeg skal bede for eller en tanke, der sætter mit liv og prioriteter i et nyt lys eller en ny forståelse af Guds betingelsesløse accept af mig selv. 

Det vil altid kunne blive rationelt bortforklaret som en sjette sans eller mine egne følelsers kispus. Men den tilgang begrænser os en del, selvom det er godt ikke at være kritikløs. Bibelen taler også om at ”bedømme” det, som mennesker siger kommer fra Gud. 

Grundlæggende skal Guds tale modtages i tro og tillid, ellers fortoner det sig mellem fingrene på os igen.

LÆS OGSÅ: Hører Gud overhoved efter?

Gud taler med en stille stemme

Min opmærksomhed mod Guds stille stemme styrkes, når jeg er i et rum, hvor Guds person og nærvær træder særlig tydeligt frem. Derfor nyder jeg altid kirkerummet, den stille lovsang og andægtigheden, hvad enten det er i en frikirke eller folkekirke, men det er ikke afhængig af det. Gud kan tale hvor som helst og når som helst. 

Jeg tror i bund og grund, at han taler langt mere til os, end vi aner. Det er bare ret ofte, at vi overhører ham, men så taler han snart igen. 

Mikael Wandt Laursen er frikirkepræst.