LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Accepterer vi kristenforfølgelse i Danmark?

Hvad gør vi for at støtte Massoud Fouroozandeh og andre modige konvertitter, spørger Tove Videbæk. – Foto: Foto: Leif Tuxen.

Hvad gør vi for at støtte konvertitter i Danmark, spørger lokalpolitiker Tove Videbæk

I lederen i Kristeligt Dagblad den 28. januar skriver chefredaktør Erik Bjerager:

"... den katolske kirke har gjort kampen for religionsfrihed til deres vigtigste opgave i 2011. Den sag bakkes op af politikere i EU, herunder Danmarks udenrigsminister, Lene Espersen (K), der både har fordømt bombningen af kristne i Egypten og Irak og har kritiseret de forhold, der bydes kristne mange steder i muslimske lande. Det er indlysende, at den frihed, som muslimer i Vesten mødes med, også er en frihed, som bør omfatte kristne i den muslimske verden."

Jeg kunne ikke være mere enig. Sådan må det være! Der er virkelig behov for denne kamp. Vi ved, at det i flere muslimske lande pt. er forbundet med dødsstraf at konvertere fra islam til kristendom. Og vi har i den senere tid hørt om forfølgelse af kristne både Egypten, Irak, Pakistan, Indonesien og mange andre lande. Man må så håbe, at endnu flere kirker og internationale organisationer herefter slutter op om denne kamp for religionsfrihed.

Kristne får tæsk i Danmark
Samtidig med at alt dette sker internationalt, er det yderst sørgeligt, at konvertitter, eller kristne, som er konverteret fra islam, bliver forfulgt i vort eget land!

Således måtte den iranskfødte kristne præst Massoud Fouroozandeh flytte ud af Odense-bydelen Vollsmose efter omfattende hærværk og massive trusler. Forud for flytningen havde han fået to biler smadret, fordi der hang et kors i dem. Han havde endog af unge i Vollsmose fået at vide, at han ikke skulle køre ind i Vollsmose-området med korset hængende i bilen!

Massoud fortæller yderligere, at et albansk medlem af hans kirke, Church of Love, for nylig blev tæsket af sine landsmænd, fordi han gik med et kors om halsen og overvejede at lade sig døbe.

Har vi ikke religionsfrihed?
Jeg begriber ikke, at vi frihedselskende danskere, der fordømmer forfølgelse af kristne i andre lande, kan og vil acceptere forfølgelse af kristne i vort eget land? Kan vi acceptere, at korset er 'forbudt' i nogle områder af Danmark. Korset, som er i vort flag. Korset, som vi hænger om halsen som smykke?

Hvordan stemmer det med religionsfrihed, som vi er så stolte af i Danmark? og som vi er sikret via Grundloven?

En række politikere reagerer med "mere politi". Og det skal der måske til, men vigtigere er det, at vi alle reagerer. At vi almindelige danskere støtter de kristne - og også jøderne - som forfølges i Danmark, ene og alene fordi de er ikke-muslimer. Måske skal der mod til?

Vi skal kunne leve side om side
Den kristne præst og tidligere muslim, Massoud Fouroozandeh, fortsætter ufortrødent og modigt at prædike det kristne budskab om kærlighed og forsoning - på trods af trusler og hærværk. Hvad gør vi for at støtte ham og andre modige konvertitter?

Skal Danmark fortsat være et land med religionsfrihed, hvor kristne, jøder og muslimer lever side om side som gode naboer? Der er allerede rigtig mange gode integrations- og brobygningsinitiativer i gang rundt om i landet. Blandt andet har Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) taget fat og mange andre med dem.

Måske kunne det virkelig batte noget, hvis flere kirker, menigheder (både kristne, jødiske og muslimske), humanitære organisationer og vi helt almindelige danskere også vil kæmpe for den - modigt og aktivt - så vi i vort land kan leve side om side som gode naboer. Uanset hvilken religion, vi tilhører. Uanset hvilke religiøse symboler, vi har lyst til at vise.

Er det ikke det billede af Danmark, vi gerne vil have (bevare)?

Tove Videbæk er lokalpolitiker (K) og kommentarpanelist for kristendom.dk.