LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Synspunkt

14-årige Alexander: Det betyder konfirmation for mig

Jeg har fået et andet syn på verden af at gå til konfirmationsforberedelse. Konfirmationen betyder meget for mig. Foto: Scanpix Foto: .

Jeg har fået et andet syn på verden af at gå til konfirmationsforberedelse. Konfirmationen betyder meget for mig, skriver 14-årige Alexander i et indlæg til kristendom.dk

Jeg hedder Alexander, jeg er 14 år, og jeg går til konfirmationsforberedelse i Vor Frelsers Kirke.

Det er noget helt særligt at blive konfirmeret, (synes jeg) og jeg er glad for, at jeg skal konfirmeres. Jeg har glædet mig i lang tid. Mine forældre er også blevet konfirmeret, så det var oplagt, at jeg også skal konfirmeres. Men det er ikke mine forældre, der har bestemt det. Jeg har selv sagt, at jeg godt vil konfirmeres, når mine forældre har spurgt mig.

Jeg ville fra begyndelsen konfirmeres, fordi mine forældre er blevet det, og fordi alle jeg kender, der er blevet konfirmeret, siger, at det er en speciel følelse man får, og det er en meget speciel dag, så det vil jeg ikke gå glip af.

Men senere viste det sig, at jeg fik en masse ud af at gå til konfirmationsforberedelse. Jeg har fået en større indsigt i, hvad kristendommen er, og hvor stor forskel der er på kristendommen og andre religioner.

Jeg har også fået et større indblik i friheden i religionerne. For eksempel i islam skal man bede 5 gange om dagen og man skal gøre det på en bestemt måde, men i kristendommen bestemmer man selv hvad man spiser, hvornår man beder, og hvor man gør det. Jeg har også lært mere om kristendommen og baggrundshistorien. Jeg har også fået en masse venner, og mange gode oplevelser.

Jeg har været til en freestylegudstjeneste i Skelgårdskirken. Jeg har også fået lov til at dele de der brød ud til nadveren til gudstjeneste. Jeg har har også samlet ind til fattige kvinder i Afrika. Jeg har sovet i kirken, hvor vi så nogle film, der har noget med kristendom at gøre.

Jeg har fået et andet syn på verden af at gå til konfirmationsforberedelse. Konfirmationen betyder meget for mig.