Julehilsen

Baptist til Det Danske Missionsforbund: Vi kan dykke dybere ned i fællesskab med jer

Vi har de seneste år også været med til hinandens runde fødselsdage. I blev 125 år for to år siden. Vi blev 175 år sidste år. Sådan er det jo med gode venskaber. Man deler glæder og bekymringer, skriver Lone Møller-Hansen, der er generalsekretær i Baptistkirken i Danmark Foto: Privatfoto.

Vores unge kan ikke forestille sig at skulle på weekend uden deres venner fra de sidste års sommerstævner. Jeg tror, at det behager Gud, at grænserne brydes ned, skriver generalsekretær i Baptistkirken, Lone Møller-Hansen, til Det Danske Missionsforbund

Kære Det Danske Missionsforbund

Først tak for alt godt i 2015. Siden vi i 2012 for første gang havde fælles sommerstævne er vores venskab bare blevet bedre og bedre. At vores unge i henholdsvis Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund og Missionsforbundets Børn & Unge nu har besluttet at lave fælles ledertræning taler sit eget sprog.

Vi er blevet venner på kryds og tværs, og vores unge kan ikke forestille sig at skulle på weekend uden deres venner fra sommerstævnet. Og det er jo så venner, der ikke nødvendigvis er fra samme kirkesamfund. Jeg tror, at det behager Gud, at grænserne brydes ned.

Det er dejligt at gøre ting sammen, fordi vi så kan gøre det bedre, mere spændende, måske også lidt billigere? Og samtidig er det udfordrende, fordi vi skal forholde os til et andet kirkesamfunds vaner og kultur. Ikke at vi egentlig har brug for flere udfordringer her, end vi har i vores eget kirkesamfund, hvor menighederne er meget forskellige i både spiritualitet og teologiske holdninger. Ved nærmere eftertanke - måske det faktisk hjælper at være sammen med jer, for jeg tror, at I ”fylder bredden ud”. Vi oplever simpelthen, at vi kan dykke dybere ned i fællesskab med jer. Og vi lærer nyt. I har andre venner, som vi får kendskab til.

Vi har de seneste år også været med til hinandens runde fødselsdage. I blev 125 år for to år siden. Vi blev 175 år sidste år. Sådan er det jo med gode venskaber. Man deler glæder og bekymringer.

Vores nationale fællesskab, tror jeg også, befordrer de lokale fællesskaber. De steder, hvor der både er baptistkirker og missionsforbundskirker, er det blevet lettere at samarbejde. Jeg kan eksempelvis se det i Rønne på Bornholm. Her er baptistkirken, missionskirken, som den hedder der, og pinsekirken gået sammen om børne-, teenage- og ungdomsarbejdet og har fælles ansættelser. Det lover godt for fremtiden. For helt ærligt: hvis vi skal gøre, som Jesus siger, at være ét, så er det vigtigt, at omverdenen ser det. Som et tegn på, at vi elsker hinanden.

Vi er sammen ved at planlægge næste sommers sommerstævne. Foreløbig har vi besluttet at være sammen til og med 2019. Det glæder jeg mig til. Også til at lære jer endnu bedre at kende, fordi jeg på den måde også lærer mig selv bedre at kende. I er ikke så meget anderledes, at I er skræmmende i forhold til de gængse baptistmenigheder. Det er nok også derfor, det går så godt med at holde fælles sommerstævne, som jo er vores livsnerve som kirkesamfund. Men samtidig stiller I spørgsmål ved noget af det, vi tager for givet. Det er sundt. 
 
Vores udfordringer er fælles – også med andre frikirker. Gennemsnitsalderen i mange kirker er foruroligende høj. Det kan være svært at finde frivillige. Økonomien hænger ikke altid lige godt sammen.

Men I har fat i noget, som vi gerne vil lære af. I sætter fokus på at være menighed. I kalder det ”Tro til tiden”, og det har mundet ud i formuleringer om, hvad det vil sige at være i mission i Danmark. Og samtidig har I fokus på det at være en kristen familie: ”Tro bygger bro”, kalder I det og trækker på jeres norske fæller.

I har fat i noget, som vi også gerne vil være sammen med jer om at lære: At være en relevant menighed, som ikke bare tærer, men også nærer, og at være en familie, der giver troen videre til næste generation på en troværdig måde.

Der er nok at tage fat på!

Må Gud give jer indsigt og kærlighed til de opgaver, der venter jer i 2016.
I ønskes en velsignet advents- og juletid – og et godt nytår. Vi ses jo!

Med venlig hilsen
Lone Møller-Hansen 

Lone Møller-Hansen er generalsekretær i Baptistkirken i Danmark og panelist ved kristendom.dk.