LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Bispevalg i Aarhus Stift

Den nye biskop bliver en markant biskop

Der er ingen tvivl om, at Henrik Wigh-Poulsen vil blive en markant biskop. Han vil tale den new public management tankegang imod, som ind imellem stikker sit hoved frem i den kirkelige debat. Samtidig vil han markere sig som en solid teologisk røst. Deri kan man se en videreførelse af den linje, som Kjeld Holm har lagt, mener sognepræst Christian Roar Pedersen Foto: Privatfoto

Man har valgt en biskop, der ved, hvad man som præst og menighedsråd står med af udfordringer. Her har specielt landsognene nok spillet en afgørende rolle i valget, mener sognepræst Christian Roar Pedersen

Et stort tillykke med valget, det er et klart resultat. Med Henrik Wigh-Poulsen får folkekirken en solid teolog og en erfaren kirkemand, der favner bredt. Henrik Wigh-Poulsen er et tilvalg af stabilitet midt i en turbulent tid for samfund og kirke.

Man har valgt en biskop, der ved, hvad man som præst og menighedsråd står med af udfordringer ude i sognene. Her har specielt landsognene nok spillet en afgørende rolle i valget af Henrik Wigh-Poulsen.

Læs også: Afgørelse: Aarhus har fået ny biskop 

Der er ingen tvivl om, at Henrik Wigh-Poulsen vil blive en markant biskop. Han vil tale den new public management tankegang imod, som ind imellem stikker sit hoved frem i den kirkelige debat. Samtidig vil han markere sig som en solid teologisk røst. Deri kan man se en videreførelse af den linje, som Kjeld Holm har lagt.

Valgkampen har været præget af diskussion om tonen i debatten, samt baggrundgruppernes opførsel. Kommunikationsmæssigt har man i høj grad benyttet sig af såkaldte stråmænd, hvor man maler modstanderens synspunkter karikeret op for derefter at skyde dem ned.

Læs også: Se billeder fra bispevalgdagen i Aarhus 

Jens Maibom Pedersen er således blevet portrætteret som en glad aktivist uden præsteerfaringen, der ledelsesmæssigt vil skabe en koncernkirke. Omvendt er Henrik Wigh-Poulsen blevet beskyldt for spin og ufine metoder, hvor baglandet skulle opføre sig uanstændigt under valgmøderne.

Alt i alt har ingen af kandidaterne noget at lade hinanden høre med hensyn til taktik og spin. Bagved fornemmer man, at der ikke er helt så stor forskel i holdninger, som kandidaterne har villet give udtryk for. Begge kandidater hører til på den kirkelige midtbane.

Christian Roar Pedersen er mediekonsulent og sognepræst.