Man kan ikke kræve kirkegang af menighedsråds-medlemmer

Når det er sagt, kan man så undre sig over, hvad folk, der ikke gider gå i kirke, overhovedet vil i et menighedsråd, skriver sognepræst Jens Kvist Foto: Tommy Quist Andersen

Men man kan godt have en forventning om, at de interesserer sig for det, der er omdrejningspunktet for og meningen med det hele, mener sognepræst Jens Kvist

Det er ganske overflødigt at nævne, sådan som man gør det i folkekirken.dks valgmateriale, at der ikke stilles krav til menighedsrådsmedlemmer om, at de skal deltage i gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

LÆS OGSÅ:"Menighedsrådsmedlemmer er faktisk flittige kirkegængere"

Sådanne krav kan ikke stilles, eftersom vi jo ikke har kirketugt her i landet. Der er således ingen sanktioner over for dem, der bliver væk fra gudstjenester og kirkelige handlinger.

Hvad vil man i menighedsrådet uden kirkegang?
Når det er sagt, kan man så undre sig over, hvad folk, der ikke gider gå i kirke, overhovedet vil i et menighedsråd. Normalt plejer man at sige, at et menighedsråds vigtigste eller fornemste opgave er at vælge ny præst (selvom jo ikke alle kommer i den situation).

LÆS OGSÅ:Hvor er det myndige lægfolk?

Men det har man jo ingen forudsætning for, hvis ikke man ved noget som helst om, hvad en gudstjeneste er. Vist kan man ikke stille krav om kirkegang, men man kan godt nok have en vis forventning om, at de, der stiller op til menighedsrådsvalg, også interesserer sig for det, der er omdrejningspunktet for og meningen med det hele!

Jens Kvist er sognepræst i Aabenraa og panelist ved kristendom.dk.