"Manu Sareens baggrund kan fremme mangfoldighed i folkekirken"

Kirken bør afspejle samfundet for at kunne tale til samfundet. Jeg håber Manu Sareen kan sætte skub i denne udvikling. Med respekt for det klassiske kristne budskab og den mangeårige kristne kulturarv, selvfølgelig, skriver præst og journalist Svend Løbner. Foto: Foto: Leif Tuxen.

Der bør ansættes flere præster og sognemedhjælpere med anden etnisk baggrund. Jeg håber, at Manu Sareen kan sætte skub i denne udvikling, skriver præst og journalist Svend Løbner

Manu Sareen skal være velkommen som ny kirkeminister. Med sin indiske baggrund og mange års erfaring med kulturmøde kan han skabe endnu mere plads i folkekirken til mennesker med andre kulturbaggrunde.

Folkekirken bør være mere multikulturel
Jeg har netop interviewet Sareen til en bog om flerkulturelle børns opvækst og oplever ham som et varmt og forstående menneske. Som flerkulturel har han åbenhed, fleksibilitet og rummelighed med i sin psykologiske bagage. De egenskaber vil helt sikkert komme tilpas i den nye rolle som kirkeminister.

For selv om folkekirken gør et stort og prisværdigt arbejde for at komme nydanskere i møde og fører en respektfuld dialog med blandt andre muslimer, så er den dominerende kultur i folkekirken stadig gammeldags dansk.

Den hvide hud og det grå guld dominerer. I samme grad som samfundet bliver mere og mere hybridkulturelt, og altså ikke kun multikulturelt med kulturer side om side, bør folkekirken blive det.

Kirken bør afspejle samfundet for at kunne tale til samfundet. Derfor bør flere præster og sognemedhjælpere med anden etnisk baggrund ansættes. Og derfor bør der også være menighedsrådsmedlemmer i mange farver.

Jeg håber Manu Sareen kan sætte skub i denne udvikling. Med respekt for det klassiske kristne budskab og den mangeårige kristne kulturarv, selvfølgelig.

Svend Løbner er præst og journalist og leder af Kirkeligt Medieakademi