LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Mediekonsulent: Sareen manglede finfølelse

"Velkommen som kirkeminister. Bær over med vores hårde debattone i folkekirken. Den dækker over et stort engagement," skriver sognepræst og mediekonsulent i Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg Christian Roar Pedersen til Marianne Jelved, Danmarks nye kirkeminister.

"I starten var dine dansetrin som en elefant i en porcelænsbutik, men efterhånden fandt du da ud af, at ikke alt porcelænet skulle på gulvet," skriver sognepræst og mediekonsulent Christian Roar Pedersen til afgående kirkeminister Manu Sareen

"Hvordan lyder din velkomsthilsen til Marianne Jelved? Hvad ønsker du dig af hende som kirkeminister?

"Velkommen som kirkeminister. Bær over med vores hårde debattone i folkekirken. Den dækker over et stort engagement. Jeg håber du vil betegne dig selv som en pedel og ikke som chef for kirken."

LÆS OGSÅ: Marianne Jelved bliver ny kirke- og kulturminister

"Det er vigtigt, at den hårfine grænse mellem de indre og ydre anliggender i kirken respekteres. Kom, lyt og vær glad med os alle der arbejder for den kirke, der er med til at give Danmark en sjæl."

Hvordan lyder din afskedshilsen til Manu Sareen? Hvordan vil du huske hans tid som kirkeminister?

"Kære Manu, tak for dansen. I starten var dine dansetrin som en elefant i en porcelænsbutik, men efterhånden fandt du da ud af, at ikke alt porcelænet skulle på gulvet."

"Manu Sareen vil blive husket for sin facon, hvor han ikke altid forstod, hvad folkekirken er for en størrelse. Der har manglet finfølelse og fingerspidsfornemmelse for alle fløjene i kirken. På den måde går han over i historien som en kirkeminister, der splittede folkekirken i stedet for at samle."

"Samtidig har han søgt at rykke ved magtforholdet mellem minister og biskopper. Reaktionen fra biskopperne har gentagne gange vist deres utilfredshed, eksempelvis med åremålsansættelser."

LÆS OGSÅ: Ønske: Jelved skal gøre Sareens styringsstruktur færdig