Samfundet bygger på kristne værdier

- At ville forbyde fadervor i skolen, som Humanistisk Samfund ønsker det, er yderligere direkte imod den åndsfrihed som vi sætter så højt i Danmark. Foto: - Stockxchng.

I en tid med globalt fokus er det vigtigere end nogensinde, at danske børn og unge bliver fortrolige med deres egen kultur og baggrund, skriver Tove Videbæk i Kommentaren på kristendom.dk

- medlem af det Konservative Folkeparti

Fadervor har i den senere tid trukket mange overskrifter - og det er jo helt utroligt.

Det skyldes blandt andet, at foreningen Humanistisk Samfund (HS) og enkelte forældre synes, det er problematisk, at elever i Houlkærskolen i Viborg og i Nørre Nissum Skole beder Fadervor ved morgensamlinger.

Som en reaktion på den mindre mediestorm siger Houlkærskolens leder, Ole Birch, til Viborg Stifts Folkeblad, at han i de 16 år, han har været på skolen, ikke har modtaget én eneste klage eller ønske om fritagelse for den daglige morgensamling med sang og bøn, skønt der på skolen går 126 elever med anden etnisk baggrund end dansk.

Selv den årlige juleafslutning i kirken deltog alle skolens elever i. Disse udtalelser mener jeg mere end så meget andet understreger problemets proportioner. Man kan vist godt bruge billedet her med en (medie)storm i et glas vand!

Lørdag den 10. januar udtalte den 18 årige succesrige danske tennisspiller Caroline Wozniacki direkte på tv i DR1 under SportsEvent 2008, at hun beder aftenbøn hver aften, hvor hun blandt andet takker Gud for en god dag.

Ligesom Caroline Wozniacki er der heldigvis flere og flere kendte, som tør stå frem og fortælle, at de tror på Gud, beder aftenbøn eller lignende.

Det er måske blevet for meget for nogle ateister, og det har de så reageret på, blandt andet ved at ønske fadervor ud af skolerne.

I Danmark skal alle elever i folkeskolen gøres fortrolige med dansk kultur og historie, og derfor skal de naturligvis også indføres i kristendommen og dens betydning for det danske samfund.

Som de fleste ved, bygger det danske samfund helt grundlæggende på kristne værdier. Det ville være ulykkeligt, hvis danske folkeskoleelever blev fremmede for de værdier, som det danske samfund er bygget på. I en tid med globalt fokus er det vigtigere end nogensinde, at danske børn og unge bliver fortrolige med deres egen kultur og baggrund.

At ville forbyde fadervor i skolen, som HS ønsker det, er yderligere direkte imod den åndsfrihed som vi sætter så højt i Danmark. Det faktum, at eleverne i skolen kan blive fritaget for morgensang og bøn, er jo netop udtryk for denne frihed. Og når vi nu siger frihed, ja, så er dilemmaet i denne sag vel nok også for HS, at kristendommen er så inderligt forbundet med og udtryk for frihed!