Synspunkt: Jeg melder mig ud af folkekirken i dag

Alle har lov til at bede om Guds velsignelse, men ingen kan kræve af Gud, at Han skal velsigne handlinger og ordninger, som har det bibelske grundlag imod sig, mener Jakob Høeg.

Folkekirken gifter sig med tidsånden i stedet for Kristus, når den indfører et ritual for indgåelse af kønsneutrale ægteskaber. Jeg melder mig ud, skriver tidligere folkekirkemedlem Jakob Høeg

Alle mennesker har brug for Guds kærlighed, Guds tilgivelse og Guds velsignelse. Det gælder også det menneske, hvis seksualitet retter sig mod personens eget køn. Alle har lov til at bede om Guds velsignelse, men ingen kan kræve af Gud, at Han skal velsigne handlinger og ordninger, som har det bibelske grundlag imod sig.

Når vi kræver dette af Gud, og formidler en velsignelse og en godkendelse, der ikke findes, vælger vi i virkeligheden Guds tilgivelse, velsignelse og kærlighed fra. Hvis vi i kirken vier og velsigner et par af samme køn, bedrager vi os selv og hinanden.

Jeg vil ikke længere være medlem
Med Folketingets vedtagelse og den efterfølgende indførelse af et folkekirkeligt ritual for indgåelse af kønsneutrale ægteskaber, har folkekirken stillet sig selv uden for sit hidtidige bekendelsesgrundlag. Det er et udtryk for, at mennesker vil sætte sig over Gud, og selv bestemme, hvad kristendom er. Den udvikling er jeg imod, og jeg giver dette til kende ved ikke længere at ville være medlem.

Kristus er i de bibelske skrifter beskrevet som kirkens hoved og kirkens brudgom. Det er hovedløst, at Folketinget og store dele af folkekirkens ledelse er i færd med at indføre ritualiserede kønsneutrale ægteskaber i et forsøg på at gøre humanismens og tidsåndens nye normer til kristendom.

Kirken gør sig selv hovedløs. Den gifter sig med tidsånden, men den, der gør dette, bliver hurtigt enke.

Jakob Høeg, fhv. medlem af folkekirken.