Tidslinje: Historien om de kristne sommerlejre i Danmark

Den danske sommerlejr-tradition startede i FDF. Her ses en flok drenge, der står i kø foran telefonteltet på en af de tidligere FDF-sommerlejre. Foto: Birthe Melchiors/Ritzau Scanpix

Skolernes sommerferie er skudt igang, og for mange børn og voksne betyder det, at det igen er blevet sommerlejr-sæson. Men hvad startede egentlig den danske tradition for kristne sommerlejre, og hvordan har den siden udviklet sig?

Rundt omkring i det danske sommerland begynder børn og voksne så småt at strømme mod årets kristne sommerlejre. De findes i forskellige størrelser og varianter, og mens store organisationer som FDF og KFUM-spejderne har en lang lejr-tradition bag sig, er koncepter som bibelcamping og tværkulturelle lejre dukket op i sidste halvdel af det 20. århundrede.

Historien strækker sig over mere end 100 år, og den forgrener sig i forskellige retninger. I tidslinjen nedenfor kan du blive klogere på, hvor den danske tradition for kristne sommerlejre begyndte, og hvordan den siden har udviklet sig.