Top 10: Her er årets mest læste artikler

Folketingsformand Pia Kjærsgaard og skuespiller Ghita Nørby er blandt de stemmer, der taler i årets mest læste artikler på kristendom.dk. Foto: Thomas Lekfeldt og Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Allehelgensartikler om sorg, interviews om konfirmation og debat om Indre Mission - her er de 10 artikler, som blev læst mest i året der gik på kristendom.dk

10. Johanne mistede sin søn: Smerten blev en skat, der forbandt mig med Viggo

Findes der noget mere ubønhørligt, end det at miste et barn? Det oplevede Johanne Kammersgaard Ipsen for ni år siden. I anledning af allehelgen delte hun sin historie om sønnen, der kun nåede at blive 100 dage gammel.

Læs artiklen her

9. Signe Molde: Min konfirmation bestod både af kærlighed og krummede tæer

For tv-vært Signe Molde var det en stor dag, da hun som 14-årig bekræftede sin dåb. Selvom hun var lige ved at bytte en vase, hun fik i konfirmationsgave, insisterede hendes forældre på, at hun skulle gemme den:

"Forældre har næsten altid ret, når det kommer til den slags. Jeg øver mig stadig i at tage mod gode råd fra folk, der er ældre end mig. Det er svært, fordi det er så irriterende at måtte indrømme, at man bare bliver klogere med alderen."

Læs artiklen her

8. Pia Kjærsgaard: Mine forældres skilsmisse påvirkede min konfirmation

Folketingets formand husker sin konfirmationsdag tydeligt. Hun havde nyt tøj på og var klar til det hele, men forældrenes skilsmisse og stridigheder endte med at gøre det til en hård dag.

Læs artiklen her

7. Lars Gustav Lindhardt: Sorgen er kærligheden, der spejles i døden

Den store danske teolog Jan Lindhardt døde i 2014. Da oplevede hans søn, sognepræst Lars Gustav Lindhardt, for første gang den store sorg, det er at miste. Op til allehelgen, hvor man i mange kirker mindes de døde, skrev Lars Gustav Lindhardt tre gode råd til, hvordan man skal forholde sig til sorgen, når den rammer.

Læs artiklen her

6. Nana fra "Jesus unge soldater": Jeg er hverken sekterisk eller dømmende

DR3-dokumentaren "Jesus unge soldater" gav i april danskerne et indblik i, hvordan livet er i Indre Missions Ungdom. En af seriens hovedpersoner Nana Didriksen oplevede dog, hvordan hendes historie blev negativt modtaget af andre unge. Hun skrev derfor et debatindlæg om, hvad det var, hun gerne ville vise med sin medvirken i serien.

Læs artiklen her

5. Astrid kom tættere på Gud i vildmarken

I vinters kunne man følge en gruppe danskere, som hver især skulle forsøge at klare sig midt i Guds egen natur i programmet "Alene i vildmarken". En af deltagerne var 28-årige Astrid Hadberg fra Odense. I et interview fortalte hun om, hvordan hun aldrig følte sig alene på de åbne vidder, men oplevede Guds nærvær.

Læs artiklen her

4. Parterapeut: I er ansvarlige for hinandens lykke

Sommeren er og bliver bryllupssæson. Med det nye liv i kærlighedens forpligtende fællesskab, opstår også mange nye dilemmaer. Derfor har kristendom.dk spurgt en række fagfolk om deres bedste råd til nygifte. Parterapeut Nana Jannerup løfter sløret for hvilke ingredienser, forskerne har fundet i de parforhold, der lykkes.

Læs artiklen her

3. Ghita Nørby: Bønnen er et fristed

Bøn har altid været en del af Ghita Nørbys liv, og den folkekære skuespillerinde har bedt aftenbøn så længe, hun kan huske. Men det er vigtigt for hende, at bønnen er en bøn og ikke bliver en forventning om noget, fortalte hun i et interview i anledning af store bededag.

Læs artiklen her

2. Lola Jensen: Lad kærligheden gro ved tro, tillid og håb

En anden artikel fra serien om gode råd til nygifte er med familievejleder Lola Jensen. Hun forviser sætninger som "du får ret og jeg får fred" til skammekrogen og indvender, at parforholdet er som en plante, der skal nippes, nusles, gødes og vandes, ellers visner den.

Læs artiklen her

1. Efter DR-kritik af Indre Mission: Man kan ikke lære noget om syrienskrigere ved at se på missionske unge

Den ovenfornævnte DR3-dokumentar "Jesus unge soldater" løb over skærmen i april måned. Kort forinden premieren skrev seriens tilrettelægger en pressemeddelelse, hvori hun kædede syrienskrigere og muslimske ekstremister sammen med unge kristne fra folkekirkens højrefløj. Hun pointerede, at serien skulle "være med til at føre debatten om radikalisering i Danmark på et mere oplyst grundlag.”

Det fik Robert Bladt, forstander på Indre Missions Højskole, til at tage til genmæle i et debatinterview. Hans holdning var klar: Syrienskrigere er en sikkerhedstrussel, men ikke en eneste af de unge fra Indre Mission vil være i nærheden af at være en sikkerhedstrussel for vores land.

Læs artiklen her