Guide

Brug kirken i din sommerferie

Glem ikke kirken i din sommerferie! Her er en guide til 7 kirkelige arrangementer i hele landet. Billedet viser indvielsen af Danmarks første permanente udendørs alter ved Vissing Kirke med prædiken ved biskop Henrik Wigh-Poulsen Foto: Kim Haugaard Århus Stiftstidende Banegårdspladsen 11 8000 Aarhus C

Oplev natkirke, meditation, koncerter og aftengudstjenester i din sommerferie. Her er samlet 7 kirkelige arrangementer, der udnytter og udfordrer det traditionelle kirkerum

Mange af os drager i disse uger på ferie, men kirkerne holder langt fra sommerferie. Her får du inspiration til at bruge der hvor du er i det danske sommerland

1. Minde- og festkoncert i Fredericia 

I anledning af den årlige fejring af udfaldet fra Fredericia afholder Trinitatis Kirken i Fredericia den årlige mindekoncert. Du kan opleve musikere fra det Slesvigske musikkorps sammen med Trinitatis Kirkens pigekor og Christianskirkens drenge- og mandskor.

Hvor: Trinitatis Kirke, Kongensgade 39B, 7000 Fredericia. 

Hvornår: Tirsdag den 5. juli klokken 19.
 
Læs mere her.  

2. Meditation i Faaborg 

I Horne Kirke i Faaborg kan du komme til fælles meditation, der giver plads og tid til Ånden. Oplev 20 minutters meditation over den bønnen: "Maranatha - "Kom, Herre Jesus" (1. Kor. 16.22)."

Hvor: Horne Kirke, Søren Lundsvej 42 Horne, 5600 Faaborg.

Hvornår: Torsdag den 7. juli klokken 17.
 
Læs mere her.

3. Solnedgangsgudstjeneste på den jyske hede 

På den jyske hede ligger Tiphede Kirke. Oplev kirken og kom til gudstjeneste imens solens lys sænker sig og overgiver sig til skumringen. 

Hvor: Tiphede Kirke, Timringvej 14 A, 7480 Vildbjerg

Hvornår: Onsdag den 13. juli klokken 21-22. 
Læs mere her.

4. Orgelkoncert i verdensklasse i Odense 

Walesfødte Daniel Clark kommer til Sankt Knuds Kirke og giver orgelkoncert. Han er udannet fra Cambridge University og i New York samt Berlin. Oplev klassiske værker blive fremført for kun 50 kroner!

Hvor: Sankt Knuds Kirke Klosterbakken 2, 5000 Odense C.
Hvornår: Tirsdag den 19. juli klokken 16:30. Indgang: 50 kroner.
 
Læs mere her.

5. Gråsten Slotskirke i aftensang 

Nyd Gråsten Slotskirke til aftensang, det vil sige en kort musikalsk gudstjeneste. Aftensang er en gammel katolsk tradition kaldet Vesper: En måde at afrunde dagen på gennem en bibelsk tekst og tre samler. 

Hvor: Gråsten Slotskirke, Slotsbakken 1, 6300 Gråsten.

Hvornår: Onsdag den 20. juli klokken 18. Kirken åbner en halv time før. 
 
Læs mere her.

6. Viborg inviterer til "Åben familie" i kirken

Houlkær Kirke inviterer dig og din familie til "Åben familie". Det er et arrangement, hvor vi samles til en god snak over et måltid mad. Senere på aftenen kommer der underholdning. 

Hvor: Houlkær Kirke, Odshøjvej 7A, 8800 Viborg. 
Hvornår: Fredag den 22. juli klokken 19.
 
Læs mere her.

7. Oplev meditation og koncert ved Helligåndskirkens natkirke 

Musikandagt, korworkshop og guidet meditation: Oplev Gud på en anden måde i natkirken og slut af sammen med sopranen Janne Solvang i Helligåndskirken på Strøget. 

Hvor: Helligaandskirken, Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København K. 
Hvornår: Fredag den 22. juli fra klokken 18-23:30.

Læs mere her.