Kirkelig initiativpris 2015

Ny app skal få unge til at læse Bibelen sammen

Det sociale aspekt, der tillader samtale på afstand, spiller en betydelig rolle i forsøget på at overbevise målgruppen, der ifølge Lasse Holmgard Iversen spænder fra teenagere til unge voksne.

Den nye app "BibelTid" udnytter det digitale til at genskabe det sociale ved bibellæsning. Målgruppen er især de yngre bibellæsere, siger Bibellæser-Ringens landsleder

Bibellæser-Ringen har for nylig lanceret bibel-appen BibelTid. BibelTid indeholder forskellige bibellæseplaner, der gennemgår bibelafsnit og giver brugerne mulighed for at udforske temaer om tro og forholdet til eksempelvis tilgivelse og ægteskab.

”Der er en bibeltekst til hver dag, og så er der en forklaring eller et spørgsmål, som man kan bruge som udgangspunkt for en snak eller for at skrive frem og tilbage i læsegrupper, som man kan oprette i app´en”, siger Lasse Holmgard Iversen, som er landsleder for Bibellæser-Ringen. Han har været med til at udviklet BibelTid.
 
Det sociale aspekt spiller en betydelig rolle i forsøget på at overbevise målgruppen, der ifølge Lasse Holmgard Iversen spænder fra teenagere til unge voksne.

Læseplanerne, som kan være på alt mellem 5 og 90 læsninger, kan brugerne både følge alene eller sammen med andre. På denne måde vil der være mulighed for at diskutere og drøfte bibelsteder og -emner med sine venner.
 
BibelTid rummer læseplaner for vidt forskellige grupper, og inkluderer således også specielt materiale for helt nye bibellæsere, fortæller Lasse Holmgaard Iversen. Udover at være et tilbud til dem, der i forvejen benytter sig at Bibellæser-Ringens materiale, skal appen på denne måde gøre Bibelen relevant for mennesker, der ikke normalt bruger den.

Slagordene for projektet har været enkelthed, fleksibilitet og fællesskab.
 
Udviklingen af app´en har været styret af et ønske om at gøre bibellæsning let tilgængeligt og undgå alt for mange komplicerede funktioner, som vi ifølge Bibellæser-Ringens landsleder ser i flere af de eksisterende bibel-app´s.
 
Lasse Holmgaard Iversen er dog bevidst om, at der er en udfordring i at holde fast i ro og fordybelse, når vi sidder og læser i Bibelen på vores mobiltelefon eller tablet. Derfor indeholder BibelTid også funktioner der guider folk i at få sat tempoet lidt ned, fortæller han.

 Desuden har app´en et notifikationssystem, der kan hjælpe en med at finde tid til bibellæsningen i en ofte hektisk hverdag.