Munib Younan (født 1950)

Munib Younan har siden 1998 været biskop for den lutherske kirke i Palæstina og Jordan.

Den mest fremtrædende lutherske leder i verden er kendt som fortaler for palæstinensernes rettigheder

Palæstinenseren Munib Younan blev i juli 2010 valgt som ny præsident for Det Lutherske Verdensforbund (LVF). Younan har siden 1998 været biskop for den lutherske kirke i Palæstina og Jordan og dermed leder for en af LVF's mindste medlemskirker.

Nu er han som præsident for LVF blevet den mest fremtrædende lutherske leder i verden. De kirker, som er medlemmer af Det Lutherske Verdensforbund, repræsenterer nemlig langt størstedelen af verdens 70 millioner lutherske kristne.

Younan blev født i en arabisk flygtningefamilie i Jerusalem. Han er kendt som kritiker af Israel og fortaler for sine landsmænds rettigheder. Han har også markeret sig som tilhænger af religionsdialog navnlig dialog mellem kristne og muslimer.

Younan har studeret teologi i bl.a. Helsinki og Chicago. Før han blev biskop, virkede han som præst flere forskellige steder i de palæstinensiske områder. Med valget af Younan har LVF fået sin første arabiske præsident nogensinde. Han afløste amerikaneren Mark Hanson, der havde været præsident siden 2003.

Du kan læse mere om ham i artiklen Araber i spidsen for verdens lutheranere.