Spørg

Gav de mandlige biskopper hånd, da Danmarks første kvindelige biskop blev indviet?

Lise-Lotte Rebel blev Danmarks første kvindelige biskop i 1995. Billedet er fra hendes indvielse. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Er det rigtigt, at de mandlige biskopper ikke ville give Lise-Lotte Rebel hånden, da hun blev indviet som Danmarks første kvindelige biskop? spørger en læser. Læs, hvad biskop Lise-Lotte Rebel svarer

Spørgsmål

Kære brevkasse

I et læserbrev i Politiken den 6. september 2018 skriver afsenderen følgende:

“I 1995, da der skulle indsættes en kvindelig biskop, Liselotte Rebel, ville de mandlige biskopper ikke give hånd, fordi hun var kvinde”.

Det synes jeg ikke, jeg kan huske var tilfældet.

Og hvis det var, hvem af biskopperne nægtede hende håndtryk?

Kan I hjælpe mig?

Med venlig hilsen

Mette

Svar

Kære Mette

Det er ikke korrekt, hvad læserbrevet hævder. Jeg blev hjerteligt modtaget af samtlige biskopper ved min bispevielse. Og efterfølgende har jeg aldrig i hele min tid som biskop haft så meget som antydninger af problemer ved ordination af flere hundrede præster fra alle dele af det kirkelige liv.

De bedste hilsner
Lise-Lotte Rebel
Biskop over Helsingør Stift

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.